Meteen naar de inhoud

De IJssel

De natuurgebieden en uiterwaarden langs de IJssel zijn geliefd om hun bijzondere flora en fauna. Een tocht over de IJssel biedt dus rust en schitterende uitzichten. Daarnaast zijn er verschillende havens en strandjes waar je met onze boot kunt aanleggen.

Aanlegplaatsen & Stranden

Onderweg zijn er tal van zwemmogelijkheden en je kunt lekker chillen op één van de vele afgelegen strandjes. Vergeet ook vooral niet om in de kleinere dorpjes aan te leggen. In bijvoorbeeld Hattem en Terwolde (Steenenkamer) hebben ze een jachthaven waar je een korte break kunt houden. Kortom: geniet van alle moois op en aan de IJssel.

Deventer/Steenenkamer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Deze prachtige Hanzestad ligt direct aan de IJssel en vanaf het water heb je een schitterend zit op de kade en de oude binnenstad. De Lebuinuskerk zit je al van ver boven de stad uitsteken.

Deventer heeft veel historische bouwwerken die zorgen voor een historische sfeer die de binnenstad uitstraalt.

Jachthaven Deventer

Je vindt een vernieuwde jachthaven aan de noordkant van Deventer. Je kunt er gebruik maken van elektra, water en een douche. Vanuit de haven is het 20 minuten lopen naar de binnenstad.

Deventer Stadsstrand

Het Deventer Stadsstrand bevindt zich vanuit Deventer gezien aan de overzijde van de IJssel, ter hoogte van de oude IJsselbrug, in het buurtschap de Steenenkamer.

Hattem

Als Hanzestad floreerde Hattem in de Middeleeuwen. Dat is nog te zien aan de fraaie koopmanshuizen die in de oude binnenstad staan.  Dat Hattem vroeger een echte vestingstad was, is nog goed te zien: Hoge muren, een stadsgracht en bewaakte poorten. Delen daarvan zijn bewaard gebleven, zoals de veertiende-eeuwse Dijkpoort en delen van de oorspronkelijke stadsmuur.

IJsseldelta Marina Hattem

In een uiterwaard van de IJssel en vastgeplakt aan de Hanzestad Hattem: natuur, cultuur, rust, ontspanning, maar desgewenst vele activiteiten, gezellige terrasjes, lekkere restaurants en dat allemaal op loopafstand!

Kampen

Kampen is een eeuwenoude Hanzestad met een buitengewoon levendig karakter. De Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Dit allemaal op loopafstand van de passantenhaven.

Recreatiehaven ‘De Buitenhaven’

De enige officiële passantenhaven van Kampen, grenzend aan het prachtige historische centrum. Bij het havengebouw is een gezellige bar met twee terrassen te vinden. Diverse horecagelegenheden, supermarkt en winkelstraat op loopafstand.

* voor een bezoek aan Kampen dient u rekening te houden met zo’n 6 uur vaartijd heen en terug, afhankelijk van stroming en wind. 

Zutphen

Het historische centrum van Zutphen ligt pal aan de IJssel. Historische panden, hofjes waarin de tijd heeft stilgestaan, unieke boetieks en speciaalzaken en volop cultuur. Neus lekker rond in de winkelstraten en geniet op een van de gezellige terrassen van een welverdiend hapje en drankje. 

Vispoorthaven

De Vispoorthaven is een van de jachthavens van Zutphen en ligt direct aan de IJssel tegen het stadscentrum. U kunt direct vanaf de IJssel de haven binnenvaren en melden aan de meldsteiger aan stuurboord.

* voor een bezoek aan Zutphen dient u rekening te houden met zo’n 6 uur vaartijd heen en terug, afhankelijk van stroming en wind. 

Zwolle

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Het heeft een gezellige, oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en kroegen. 

Via de Spooldersluis en het Zwartewater vaar je zo de Zwolse grachten in.

Passantenhaven Maagjesbolwerk

De passantenhaven bij het Maagjesbolwerk is uniek in haar ligging, aan de rand van het levendige hart van Zwolle. De haven is van alle gemakken voorzien en ligt aan de de rand van de historische en bruisende binnenstad van Zwolle.

Gezellige cafés en eetgelegenheden met terrassen,  en winkels binnen handbereik.